Haber

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye vize kolaylığı sözü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Birliği ile ilişkiler, otomotiv, emlak ve diğer sektörlerdeki haksız fiyat artışları ve stoklama kontrolleri hakkında bilgiler verdi.

Bolat, siyasi diyalog açısından 2019 yılında Avrupa Birliği ile ilişkilerinin durduğunu ancak ekonomi ve ticaret noktasında çalışmaların devam ettiğini, göreve geldikten sonra Avrupa Birliği yetkilileriyle 4 temasta bulunduklarını belirtti.

Bakan Bolat, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile yeni döneme giren, ticaret yüklü, Gümrük Birliği’ndeki sorunları karşılıklı telafi etme iradesi gösteren bir tutum içinde olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Şikâyetlerimizi dile getirdiğimizde Vize meselesiyle ilgili sıkıntıların aşılması açısından en üst noktada olduğumuzu belirterek, ‘Yeni bir hazırlık içerisindeyiz. Vize kolaylaştırma sürecini başlatacağımız cevabını aldık’ dedik.

‘400 milyon TL para cezası kesildi’

2023 yılında 9 bin 761 firma ve 44 bin 802 esere denetim yapıldığını belirten Bakan Bolat, kontroller sonucunda 400 milyon liranın üzerinde idari para cezası kesildiğini söyledi.

Konut satışları mercek altında

Bakan Bolat, “İkinci el araçların yeni fiyatının üzerinde satışı ve reklam yoluyla pazarlanması yıl sonuna kadar yasaktır. Bu denetimler sırasında 67,5 milyon lira idari para cezası kesildi. 54,5 milyon lira idari para cezası kesildi.” Tespit edilen 545 gayrimenkul işletmesine yaptırım uygulandı.” söz konusu

Bakanlığının Plan ve Bütçe Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Bakan Bolat, gümrüklerde yapılan kontrollerle büyük miktarda kaçak mal ve uyuşturucunun ülkeye girişinin engellendiğini de söyledi.

ermenekajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu