Ekonomi

Banco Macro bu yıl %18,5 getiriyle finans sektörünü geride bıraktı

Banco Macro (NYSE: BMA) bu yıl finans segmentinde belirgin bir performans sergileyerek %18,5 getiri elde ederek şube ortalaması olan %1,8’in oldukça üzerinde performans gösterdi. Bankanın güçlü performansı, Zacks Endüstri Sıralamasına göre onu finans grubundaki 848 kurum arasında 12. sıraya yerleştirdi.

BMA’nın yıllık kazancına ilişkin Zacks Consensus Tahmini, son üç ayda %6,7’lik bir artışa tanık oldu; bu da analistlerin duyarlılığının arttığını ve hizmette umut verici bir görünüm olduğunu gösteriyor. Bankanın güçlü performansı ve olumlu fayda varsayımı revizyonları, Zacks Rank modelinde mevcut “Satın Al” statüsünün (2. sırada) yer almasına yol açtı ve bu, önümüzdeki bir ila üç ay içinde potansiyel pazar performansına işaret ediyor.

BMA, 63 hisse senedinden oluşan bir küme olan Bankalar – Yabancı sanayinin bir modülüdür. Bu yılki performansı, segmentteki benzerlerini geride bırakarak yılbaşından bugüne ortalama %6,5’lik bir kazanç elde etti. Şu anda Zacks Endüstri Sıralamasında 188. sırada yer alıyor.

Finans sektörünün bir diğer önemli oyuncusu Capital Southwest (NASDAQ: CSWC) bu yıl %25 getiri elde ederken, hisse başı kazanç talebinin %2,7 artış gösterdiğine dair fikir birliği oluştu.

InvestingPro İçgörüleri

InvestingPro’nun gerçek zamanlı verilerine göre Banco Macro’nun (BMA) piyasa değeri 3210 milyon ABD doları ve F/K oranı 14,58 olup, yakın vadeli kazanç büyümesine kıyasla oldukça düşük bir rakamdır. Ayrıca bankanın 2023 yılı 2. çeyreği itibarıyla son on iki ayda elde ettiği gelir artışı %48,35 gibi güçlü bir orana sahip.

InvestingPro Tips’e bakıldığında BMA, yüksek varlık kalitesi ve net geliri aşan serbest nakit akışıyla tanınıyor. Bu, güçlü faizlerle birlikte bankanın temettü ödemeye devam etmesini sağlayacak. BMA’nın Bankalar segmentinde değerli bir oyuncu olduğunu ve analistlerin bu yıl satışlarda artış beklediğini de belirtmekte fayda var. Ancak hisse senetlerinin genellikle yüksek fiyat oynaklığıyla işlem gördüğünü dikkate almak önemlidir.

Daha fazlasını öğrenmek isteyenler için InvestingPro BMA hakkında 15 ipucu daha sunuyor. Bu ipuçları ve diğerleri, yatırımcıların bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak için tasarlanmış InvestingPro ürününün bir parçasıdır.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu