Haber

BBC sunucusunun hükümetin göçmenlik yasasına yönelik eleştirisi tartışmalara yol açtı

İngiliz yayıncı BBC sunucusu ve eski milli futbolcu Gary Lineker, hükümetin tartışmalı göçmenlik yasasını 1930’ların Almanya’sına benzeterek hem hükümet yetkililerinin hem de BBC yönetiminin tepkisine neden oldu.

Host Lineker, İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın, hükümetin yeni göçmenlik yasasını videolu açıklamayla duyurduğu Twitter paylaşımında, “Aman Tanrım, bu korkunçtan da öte.” yorum yaptı

Lineker, bu yorumun ardından kendisini eleştiren takipçilerine verdiği yanıtta, İngiltere’nin büyük Avrupa ülkelerinden çok daha az sayıda mülteci kabul ettiğini belirterek, “Bu, Almanya’nın 1930’larda kullandığı dilden farklı değil ve ölçülemeyecek kadar acımasız bir politikadır. en savunmasız insanlar Ama sınırları aşıyor muyum? ifadesini kullandı.

Ünlü BBC sunucusu Lineker’in Twitter’dan yaptığı açıklamalara hem iktidardaki Muhafazakar Parti milletvekilleri hem de yasa tasarısını açıklayan Bakan Braverman tepki gösterdi.

Tepkilerin ardından başka bir paylaşımda bulunan Lineker, “Bu sabah, ifade özgürlüğü savunucularının aynı fikirde olmadıkları insanlardan sessizlik talep ettiğini görmek harika.” yorum yaptı

Lineker daha sonra yaptığı Twitter paylaşımında kendisine destek verenlere teşekkür ederek, “Bu çok önemli. Sessiz kalanlar adına konuşmaya devam edeceğim.” sözlerini kullandı.

“Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum”

BBC sunucusu Lineker’in yorumundan sonra değerlendirmesi sorulduğunda, Braverman çok hayal kırıklığına uğradığını söyledi. “Yasal, gerekli ve temelde şefkatli önlemlerimizi 1930’ların Almanya’sıyla bir tutmak sorumsuzluktur ve ben bu tanımlamaya katılmıyorum.” söz konusu.

Ev sahibi Lineker’in istifa etmesi mi yoksa görevden alınması mı gerektiği sorulduğunda Braverman, “Bu BBC’nin meselesi ve buna onlar karar verecek” dedi. cevabı verdi.

Öte yandan iktidardaki Muhafazakar Parti’den bazı milletvekilleri de Lineker’i sert bir şekilde eleştirerek görevden alınması çağrısında bulundu.

“Sunucumuzla konuşup sorumluluklarını hatırlatacağız”

BBC’den bir sözcü konu hakkında yaptığı açıklamada Gary Lineker ile görüşüleceğini ve kendisine sorumluluklarının hatırlatılacağını söyledi.

Sözcü, “BBC sosyal medya kılavuzu yayınladı. Bizim için çalışan kişiler sosyal medya ile ilgili sorumluluklarının farkındalar. Gerektiğinde uygun iç süreçleri başlatıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

sarkikaraagachaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu