Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TİSK’in 60. kuruluş yıldönümünde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, “Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), bir işveren örgütü olmanın yanı sıra bu üretim gücü, deneyim ve bilgi birikimini bir araya getiren bir kuruluştur” dedi. söz konusu.

Bakan Alım, TİSK’in 60. kuruluş yılı münasebetiyle bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bir işveren kuruluşunun 60. yıla adım atmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin sanayileşme tarihi dikkate alındığında 60 yılın daha da anlam kazandığına dikkati çeken Alım, şunları kaydetti:

“Geçmişte Türkiye dünya standartlarında, her alanda yetişmiş, rekabet edebilecek insan gücüne sahip değildi. Bugün çok şükür Türkiye, dünyanın her yerinde, her alanda üretebilecek, teknolojiye ulaşabilecek kalitede işgücüne sahip. ve her alanda bilgi.Bugün bu Türkiye’nin gücüdür.En değerli unsurlarından birinin Türkiye sanayicilerinin ve üreticilerinin girişimcilik gücü olduğunu düşünüyorum.Dolayısıyla TİSK bir işveren kuruluşu olmasının yanı sıra bu üretimi bir araya getiren bir kuruluştur. güç, birikim ve birikim… Bu itibarla 60 yıllık bu mücadelede emeği geçenleri ve emeği geçenleri kutluyorum.”

“Üretim gücümüz ve bilgimizle dimdik ayakta duracağız”

Türkiye’nin ortak geleceği için iş adamlarının kendilerine dava açmasının çok değerli olduğunu vurgulayan Alım, şunları kaydetti:

“Çünkü ortak gelecek için dava açtıklarında Türkiye’nin emekçileri ve aydınları ortak gelecekte buluşacak. Aslında o ortak geleceği inşa etmenin gayreti içindeler. Üzerinde yaşadığımız Anadolu topraklarının sıkıntılı bir coğrafya olduğunu unutmayalım. yerin altında adını koyamadığımız bir medeniyet.Burada bir tarih var.İnsan olarak ayak uyduramıyorsan gideceğin yer orası. Onun için biz Türkler burada duracağız. Nasıl dayanacağız? Üretim gücümüzle duracağız, bilgimizle duracağız ama her şeyden önce bağımsızlığının simgesi olan devletimizin varlığı ve bağımsızlığının yanında duracağız. Bu bağımsızlık aynı zamanda ortak geleceğimizin teminatıdır.”

“Bu ekonomik program başarılı olacak”

Bakan Bilgin, dünyadaki ekonomik zorluklara rağmen Türkiye’nin salgın sürecinden en güçlü çıkan ülkelerden biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bununla gurur duyuyoruz. Enflasyonla mücadele, ekonominin diğer sorunları ve bunun Türkiye’ye yansıması, özellikle enerji maliyetlerindeki korkunç artış bize de yansıyor. Bunlarla da mücadele eden bir ekonomik program sürdürmeye çalışıyoruz. Bu ekonomik program başarılı olacak Türkiye’de klasik 10 yıllık bir kriz IMF’nin kapısını çaldığı, kredi aldığı, sıfırdan başladığı, yatırım veya üretim modelleri çerçevesinde büyüdüğü dönem. bunlarla sınırlı olan bitmiştir.Türkiye kendi hedeflerini belirlemiştir.Bu hedefler doğrultusunda yürüyecektir.Türkiye’nin kaynakları sınırlıdır ancak bu sınırlı kaynaklara rağmen Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkesidir. 2-3 ülke büyümeye devam ediyor.Büyüme gücümüz devam ediyor.Eleştirilecek konular var ama Türkiye’nin üretim gücüne yansıyan olumsuzlukları da ortadan kaldıracak olan Türkiye’nin üreticileri, işçileri ve girişimcileridir. ihracata dayalı büyüme modeli.”

“İşçi-işveren ayrımını reddediyoruz”

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da konfederasyonlarının 60 yıldır işlemeciliğin ortak sesi olarak ulusal ve uluslararası platformlarda Türk patronlarını gururla temsil ettiklerini söyledi.

TİSK ekosisteminde ülke ekonomisine yön veren ve istihdama katkı sağlayan 21 üye işveren sendikası bulunduğunu belirten Akkol, son üç yılda aldıkları aksiyonları anlattı.

Her türlü ayrımcılığa karşı bir kuruluş olduklarını dile getiren Akkol, şunları kaydetti:

“Devlet ayrı, işçi ayrı, işveren ayrı gibi bir yaklaşım vardı. Biz TİSK olarak bu ayrılığa inanmıyoruz. Devlet bizim devletimiz, işçi bizim işçimiz, müteşebbis bizim” girişimci kısacası işçi işveren ayrımını reddediyoruz her fırsatta reddetmeye devam ediyoruz sadece işçi sadece işvereni değil işveren örgütlerini de ayrıştıran gereksiz yere rekabet ettiren yaklaşımlara karşı olduğumuzu belirtmek isterim ve onları birlik ruhundan uzaklaştırır.”

Ülkeye, Türk patronlara, Türk çalışanlara ve dünyaya örnek olacak uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerini vurgulayan Akkol, “Türkiye’nin ilk 100’üne katkı sağladığımız gibi yeni yüzyılda da daha fazlasını yapmak için buradayız. Bugüne kadar olduğu gibi yarınları da her gün yaratmaya devam edeceğiz.Üretmeye devam edeceğiz.” söz konusu.

Konuşmaların ardından TİSK’in sosyal sorumluluk projelerini ödüllendirdiği Ortak Gelecekler Ödül Programı’nda dereceye giren firmalara ödülleri takdim edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Önder Osman. Yıldız, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve davetliler katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu