İş

Gaziantep Belediyesi 5 binden fazla kişiye istihdam sağladı

İşverenler ile iş arayanlar arasında köprü görevi görerek kentteki işsizlik sorununun çözümlenmesine katkı sağlamayı amaçlayan merkeze, farklı beceri ve sertifikalara sahip 34 bin 923 vatandaş başvurdu.

13.654 adayın mezunları aldıkları eğitime uygun eleman arayan 484 firmaya yönlendirilerek 5.117 aday istihdam edilmiştir.

İş ve Meslek Merkezi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde dokuma, sağlık, gıda, hizmet, plastik ve yağ gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalarla görüşmeler yapıldı. Bu toplantılar çerçevesinde yönlendirilen 13 bin 654 kişiden 5 bin 117’si iş sahibi oldu.

İş ve Meslek Merkezi, işe alım süreçlerinde vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda firmaların aday mülakatları için uygun ortamları yoksa mülakatlar için uygun ortamlar sağlanırken, uygun adayların fabrikaya transferi ve mülakat sonrasında şehir merkezine geri getirilmesi için ulaşım takviyesi sağlanmaktadır. Bu sayede işçilik ve zaman kayıpları ortadan kalkar.

Merkez, adaylara yönelik işe oryantasyon ve yerleştirme çalışmalarının yanı sıra, gençlerin iş dünyasının aradığı yetenek ve diğer becerilere mezun olmadan önce hazırlanmalarını sağlamak ve iş aramadaki kabullerini artırmak amacıyla yetenek yönlendirme eğitimleri vermektedir. Bu eğitime sahip adaylar; iş aramalarında olumlu sonuçlara götüren gerçekleri ve süreçleri öğrenir.

Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir ve İŞKUR il müdürlüğü iş birliği ile iş arayan engelliler, engelli şirketlerde yeteneklerine uygun işlere yerleştirilmektedir.

İş Meslek Merkezi, KOBİ firmalarının yanı sıra marka değeri ve istihdam kapasitesi yüksek organize sanayideki 481 büyük ölçekli firma ile çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.

haberkorgun.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu