Haber

İki Kişiyi Boğularak Öldüren İdam Cezası Yemek Yerken Boğularak Öldü

Japonya’da Miyuki Ueta isimli bir kadın, borcu olduğu iki kişiyi öldürdüğü için ölüm cezasına çarptırıldı. Katil kadın cezaevinde yemek yerken boğularak öldü.

Japonya Adalet Bakanlığı, kadının yemek yerken boğulduğunu açıkladı.

Uğurcan Yıldız’ın Independent Türkçe’den derlediği habere göre İdam cezasına çarptırılan kadın hücresinde yemek yerken boğulmaya başladı. Bu sırada durumu fark eden gardiyanlar kadına müdahale etti.

Hiroşima’daki hapishaneden hastaneye kaldırılan kadının yaklaşık üç saat sonra boğularak öldüğü doğrulandı. 49 yaşındaki tutuklunun 10 Ocak’ta boğulma tehlikesi geçirdiği ve hastaneye kaldırılarak kurtarıldığı açıklandı.

2009 yılında borcu olduğu iki kişiyi öldürmekten suçlu bulunan Ueta, 9 yıl önce idam cezasına çarptırılmıştı.

Ueta karara itiraz etmesine rağmen ölüm cezası 2017’de onaylandı. Ülkede onaylanan idam cezalarının ne zaman uygulanacağı ise infazdan sadece birkaç saat önce mahkuma bildiriliyor. Vice’ın haberine göre insan hakları örgütleri bu uygulamayı eleştiriyor.

İnsan hakları örgütleri, Japonya’nın mahkumları infazlardan sadece birkaç saat önce bilgilendirme uygulamasını eleştiriyor. Geçen yıl ülkede idam cezasına çarptırılan üç suçlu, tek infaz yöntemi olan asmaya karşı dava açtı. Bu öldürme eyleminin insanlık dışı olduğu ve gereksiz acıya neden olduğu ileri sürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu