Haber

İspanya Sosyal Haklar ve 2030 Gündemi Bakanı İsrail’i kınayan partileri eleştirdi

İspanya Sosyal Haklar ve 2030 Gündemi Bakanı ve aşırı sol görüşlü Podemos Partisi lideri Ione Belarra, sağcı partileri Gazze’ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail’i kınamadıkları için, kendi hükümetini de İsrail’e karşı harekete geçmediği için eleştirdi. .

Senato’da düzenlenen oturumda Senato’da çoğunlukta olan sağcı Halk Partisi’ni (PP) hedef alan Belarra, İsrail’e yönelik herhangi bir kınamada bulunmadı.

PP’den Senatörlere: “Benim ve hükümetin İsrailli sivillere yönelik saldırıları reddettiğimize şüphe yok. Ancak PP’nin İsrail soykırımına suç ortağı olup olmadığı şüpheli. Bunu açıkça belirtin.” Belarra, sağcı partinin İsrailli sivillere gösterdiği tepkiyi Filistinli sivillere göstermeyerek çifte standart uygulamasından şikayetçi oldu.

“Filistin’de gördüğümüz İsrail’in soykırımıdır. Etnik temizliktir. Tüm nüfusu yok etme girişimidir.” Belarra, “Bu, İsrail’in kendisine ait olmayan toprakları işgal etmesi, Filistinlilerin evlerini çalması, onları suçlaması, Filistin halkına her gün şiddet uygulaması ve ayrıca onlarca tutukluya işkence yapmasıyla onlarca yıldır devam eden bir süreçten geliyor” dedi. İsrail hapishanelerinde.” dedi.

Bugün Gazze’de yaşananların “korkunç” olduğunu vurgulayan İspanyol Bakan, şöyle devam etti:

“Sivil halkı bombalıyoruz. Hanımlar beyler, sivil halkı mı bombalamaya niyetlisiniz? Son ayda bombalanan kadın ve çocuk sayısı geçen yılın tamamından fazla. Hanımlar beyler, bu katilleri kınıyoruz. İşte bu. bugün açıklamanız gerekiyor. Üstelik bu meşru müdafaa değil.”

Belarra, İspanyolların bu soykırımın sona ermesini isteyen barışçıl bir halk olduğunu, İspanyol hükümetinin derhal “İsrail ile diplomatik ilişkileri kesmesi” gerektiğini kaydetti.

haber-yalvac.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu