Haber

İyi Parti, Uzman Çavuşlar Günü’nde; TBMM’nin Uzman Çavuşların Sorunlarını Araştırması İçin Önerge Verdi

YETERLİ Parti, 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü’nde; uzman çavuşların meselelerinin araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdi. YETERLİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Yiğit tarafından hazırlanan önergede; “Uzman çavuşlarımızın yaşadıkları kadro, özlük hakları gibi mevcut problemlerin ve yaşamaları muhtemel problemlerin tespit edilerek ivedilikle çözüm yolları bulunup uygulanması adına meclis araştırma komisyonu kurulmasını arz ederiz” denildi.

İYİ Parti, 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü’nde; uzman çavuşların kadro, özlük hakları, lojman gibi sorunlarının araştırılması ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırma Önergesi verdi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Bahadır tarafından hazırlanan araştırma önergesinde şu değerlendirmeler yapıldı:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin en kalabalık mensuplarından olan uzman çavuşlarımızın meseleleri; gerek kamuoyunda yer almaktadır ve gerekse tarafımıza ulaşmıştır. Uzman çavuşlarımızın çeşitli basın organları ve toplumsal medya vasıtasıyla seslerini duyurmaya çalışmak zorunda kalmaları bile biz TBMM üyeleri için büyük bir utanç olmalıdır.

3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nda yapılan değişiklikler ile birtakım kısmi tahliller uygulansa da uzman çavuşlarımızın meseleleri ne yazık ki tam manasıyla çözülememiştir. Uzman çavuşlarımızın en kıymetli talepleri ortasında hiç elbet takım konusu gelmektedir. Ayrıyeten kontratlarının feshedilerek mesleklerinden koparılmaları da en çok ulaşan taleplerdendir.

Uzman çavuşlarımızın yaşadıkları takım, özlük hakları üzere mevcut sorunların ve yaşamaları olası sorunların tespit edilerek acilen tahlil yolları bulunup uygulanması ismine meclis araştırma komitesi kurulmasını arz ederiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu