Ekonomi

Kazanç çağrısı: Ascendis Pharma 4. çeyrekte güçlü bir büyüme bildirdi, büyümeyi hedefliyor

Ascendis Pharma A/S (kod kodu: ASND), SKYTROFA’nın ABD pazarındaki güçlü performansına özellikle vurgu yaparak 2023’ün dördüncü çeyreğinde önemli bir büyüme bildirdi. Şirket, Avrupa çapında etiket genişletme ve pazara giriş için iddialı bir planın ana hatlarını çizerken, çeşitli klinik programlarda ilerleme kaydetti. Üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe kadar SKYTROFA gelirinde %37’lik bir artışla Ascendis Pharma, Vizyon 2030 hedefleri doğrultusunda güçlü bir finansal sağlık ve sürekli büyüme için net bir strateji sergiliyor.

Temel Çıkarımlar

  • Ascendis Pharma, SKYTROFA gelirinde art arda %37’lik bir artış yaşadı; bu, ABD’deki güçlü talebin göstergesidir.
  • 4. çeyrekte toplam gelir, 63,7 milyon Euro’luk tek seferlik ön ödemenin etkisiyle 137,7 milyon Euro’ya ulaştı.
  • İşletme giderleri %12 düşüşle 155 milyon Euro’ya, Ar-Ge maliyetleri ise %18 düşüşle 90,9 milyon Euro’ya geriledi.
  • Şirket 4. çeyreği 399 milyon Euro nakit, nakit benzerleri ve menkul kıymetlerle tamamladı.
  • Ascendis Pharma, 2024 yılı için SKYTROFA gelirinin 320 milyon Euro ile 340 milyon Euro arasında olmasını bekliyor.
  • Şirket, yetişkin büyüme hormonu eksikliği için bir SBLA başvurusunda bulunmayı ve TransCon PTH’yi 2024’ün ikinci çeyreğinde ABD’de piyasaya sürmeyi planlıyor.

Şirket Görünümü

  • Ascendis Pharma, SKYTROFA’nın etiketlemesini yetişkin büyüme hormonu eksikliğini de içerecek şekilde genişletmeyi hedefliyor.
  • Şirket, Almanya ve Avusturya’dan başlayarak TransCon PTH’nin Avrupa’da kullanıma sunulmasına başlıyor.
  • Şirket, 2024’ün sonlarında uluslararası pazar oluşturmaya odaklanırken, 2025 ve 2026’da daha yüksek penetrasyon bekleniyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • ABD’de TransCon PTH hasta sayısının 40-60 arasında olduğu tahmin edilen kesin hasta sayısına ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • CEO Jan Mikkelsen, vsoritide ilişkin olumlu klinik bilgileri ve hastalardaki değerli büyüme potansiyelini anlattı.
  • Şirket, büyüme hormonu tedavilerinin kas kütlesi oluşturma potansiyelinin yanı sıra GLP-1 sınıfının yararlarına da güveniyor.
  • Ascendis Pharma, günlük büyüme hormonu ürünlerine yapılan yatırımlardaki düşüşten etkilenmeden pazar payını koruyor.

kaçırıldı

  • Kazanç çağrısı sırasında herhangi bir eksiklikten bahsedilmedi.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, Almanya’da kronik hipoparatiroidizm hastası 70.000 yetişkin bulunduğunu ve 22.000 hastadan oluşan bir nüfusu hedeflediğini iddia ediyor.
  • Ascendis Pharma hastalıkların sosyal yükünü ve tüm paydaşlara fayda sağlama ihtiyacını ele aldı.
  • Endo işinin maliyet yapısını ve operasyonlarının verimliliğini tartıştılar.
  • Mikkelsen, su aygırı tedavilerinde endojen hormon üretimini taklit etmenin önemini vurguladı.

Ascendis Pharma’nın dördüncü çeyrek kazanç açıklaması, şirketin güçlü finansal performansını ve pazardaki varlığını ve ürün portföyünü genişletmeyi amaçlayan stratejik girişimlerini vurguladı. Yenilikçi tedavilere odaklanan ve karşılanmayan tıbbi ihtiyaçları karşılamaya kararlı olan Ascendis Pharma, uzun vadeli hedeflerine ulaşmak ve biyofarmasötik endüstrisi üzerinde önemli bir etki yaratmak için iyi bir konumda görünüyor.

InvestingPro İçgörüleri

Ascendis Pharma A/S (ASND), 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %357,91’lik olağanüstü bir artışla dikkat çekici bir gelir artışı gösterdi. Bu artış, şirketin %80,22’lik güçlü brüt kar marjına da yansıyor. operasyonel verimliliği ve başarılı pazar stratejileri.

InvestingPro İpuçları, Ascendis Pharma’nın mevcut mali durumu ve gelecekteki beklentileriyle ilgili birkaç dikkate değer hususu vurgulamaktadır. Analistler, şirketin bu yılki satış büyümesi konusunda iyimser; bu da son çeyrek sonuçlarında görülen olumlu eğilimle uyumlu. Ayrıca 5 analist de önümüzdeki dönem kazançlarını yukarı yönlü revize ederek Ascendis Pharma’nın büyüme ivmesini koruyabileceğine inandıklarını belirtti.

Finansal sağlık açısından Ascendis Pharma, orta düzeyde bir borçla faaliyet gösteriyor ve kısa vadeli yükümlülüklerini aşan likit varlıklara sahip. Şirketin klinik programlara ve pazar genişletme çabalarına yatırım yapmaya devam etmesi nedeniyle bu finansal istikrar çok değerlidir.

InvestingPro Bilgi metrikleri ayrıca Ascendis Pharma’nın 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem gördüğünü, fiyatının bu zirvenin %96,1’i olduğunu ve son altı ayda önemli bir fiyat artışı yaşadığını ve bunun da yatırımcıların şirketin performansına ve geleceğine olan güvenini zayıflattığını ortaya koyuyor. potansiyel. yansıtır.

InvestingPro’da daha derin analizler ve ek bilgilerle ilgilenen okuyucular için Ascendis Pharma hakkında daha fazla ipucu bulunmaktadır. 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirimiçin SFY24Kupon Kodu veya1 yıllık abonelikte %10 ek indirim için SFY241 Kupon kodunu kullanın. Şu anda potansiyel yatırımcılara daha fazla değerli bilgi sağlayabilecek 11 ek InvestingPro İpucu bulunmaktadır.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

yesillihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu