Haber

Konya Büyükşehir Belediyesi ikinci kurs merkezini Hatay’da açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi Mesleki Kurslar (KOMEK), deprem bölgesi Hatay’da ikinci kurs merkezini açtı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyeden yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat’ta 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından Hatay’da hayatın normale dönmesi için altyapıdan lojistiğe, su temininden gıda desteğine, seyyar mutfaktan konteyner kent kurulmasına kadar birçok alanda depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf ettiklerini hatırlattı.

Konya’da oda ve ilçe belediyeleri ile birlikte hayata geçirdikleri Konya Konteyner Kent’in ilk etabında KOMEK Kurs Merkezi’ni açtıklarını hatırlatan Altay, şunları kaydetti:

“Konteyner kentin 2. ve 3. etabında depremzedelerimizin yararlanması için yeni bir kurs merkezi faaliyete geçti. Yeni KOMEK Kurs Merkezi ile bölge halkına dekoratif ahşap süsleme, dekoratif sepet örme, sosyal ve beşeri yeterlilik, mefruşat, kuaförlük, el nakışı konularında eğitimler veriliyor. KOMEK Kurs Merkezlerimiz de kooperatifçi kadınlarımızın sosyal gelişimine de özellikle kooperatifçi kurslarımız aracılığıyla katkı sağlıyor. Ürettiği eserlerin de satışını yapıyoruz. Konya olarak Hatay’daki depremzedelerimize destek olmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu