Haber

Mahmut Tanal, “Şanlıurfa’da 4 Okulda Suriyeli Öğrencilere Yemek, Servis, Giyim, Kırtasiye Ücretsiz, Türk öğrenciler için ise ücretli.

EMRE SERCAN İKİ

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’da 4 okulda yürütülen proje ile Suriyeli öğrencilere ücretsiz yemek, servis, giyecek ve kırtasiye malzemesi verildiğini belirterek, “Türk öğrenci varsa para alıyor. Sadece yemek veriyorlar. Suriyeli öğrenci sayısı kadar Türk öğrenciye veriyorlar.Suriyeli öğrenci sayısı 100 ise Türk öğrenciye 100 veriyorlar. Diğer Türk öğrencilere vermiyorlar. Birincisi, bu ayrımcılıktır. Yani Türk vatandaşı olmak, Türk vatandaşı öğrenci olmak burada dezavantajlı bir durum” dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ile birlikte Şanlıurfa’da dört okulda uygulanan “Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP)” ile ilgili açıklama yaptı. Tanal dedi ki:

“Kıymetli kardeşlerim şu an Şanlıurfa’dayız. Bakın Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önündeyiz. Bu lisede neler oluyor? Çarpıcı bir şey var. o yemek burada veriliyor 100 suriyeli öğrenci var yani biri yerse içinden kıyamet çıkar derler burası Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi burası orası değil diyeceksiniz. hepsi kardeşim Bu durumda Şanlıurfa’da Suriyelilerle ilgili 4 proje var. Haliliye Borsa İstanbul Mesleki Teknik Lisesi, Urfa Mesleki Teknik Lisesi, Eyyübiye Gap Mesleki Teknik Lisesi ve Turgut Özal Lisesi… Pek çok Türk öğrenci kadar Suriyeli öğrencinin de yararına yemek yiyor.

“TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİSİ OLMAK DEZAVANTAJLIDIR”

Yine Mayıs ve Haziran aylarında Suriyeli öğrencilere toplam 3 bin lira veriliyor. Suriyeli öğrenci sayısı 100 ise Türk öğrenciye 100 veriyorlar. Diğer Türk öğrencilere vermiyorlar. Bir, bu ayrımcılıktır. İki, bu eşitsizlik. Üç, bu adaletsizlik. Dört, topluma nifak sokarlar, bu toplumu ayırırlar. Yemek veriyorsanız tüm öğrencilere verin, yardım kartı veriyorsanız tüm öğrencilere verin. Kalkıp sadece Suriyeli öğrenciler kadar Türk öğrenciye vermek haksızlık ve hukuksuzluktur. Yani Türk vatandaşı olmak, Türk vatandaşı öğrenci olmak dezavantajlı konuma getiriliyor.

“SİYASİ İKTİDARIN BU ADALETSİZLİĞİNE SON VERMEK İÇİN KILIÇDAROĞLU’YA DESTEK VERİN”

Sadece Türk öğrencilere Suriyeli öğrenci sayısı kadar yemek veriyorlar ama burada Suriyeli öğrencilere de ücretsiz servis var yani yol bedava. İki, kıyafetleri, çantaları, kitapları, kırtasiye malzemeleri hepsi bedava ama Türk öğrencime kıyafet vermiyorlar. Türk öğrencime ulaşım ücreti vermiyor. Türkçe öğrencime ayakkabı vermiyor. Türk öğrenciler benim öğrencilerime çanta vermiyor ama bu okul ve burada bahsettiğim diğer 4 okul Suriyeli öğrenciler için yemeksiz, giyeceksiz, ayakkabısız, ulaşımsız ve aynı zamanda çantaları da bedava ama isterlerse Türk öğrencilerdir, ücretlidirler. Bu eşitsizliğe, bu kayırmacılığa, bu adaletsizliğe hayır diyoruz. Pazar günleri oy seçimdir. Bunu yapan da bu siyasi iktidardır. Siyasi iktidarın bu adaletsizliğine son vermesi için Kılıçdaroğlu’na takviye güç verin.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

burhaniyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu