Haber

Malezya Başbakanı, ABD’nin Hamas’a yönelik yaptırım tasarısını kabul etmeyecek

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, ABD’nin yabancı devletlerin Hamas’a mali destek sağlamasını engellemek amacıyla önerdiği yasa tasarısına ilişkin ülkesinin tek taraflı yaptırımları kabul etmeyeceğini söyledi.

Malay Mail’in haberine göre Enwar, geçtiğimiz hafta ABD Temsilciler Meclisi’nde onaylanan ve Senato’da onay bekleyen “Hamas’ın Uluslararası Finansmanının Ölçülmesine İlişkin Kanun” başlıklı yasa tasarısına ilişkin yazılı değerlendirmesini Meclis’e gönderdi.

Malezya Hükümeti’nin söz konusu tasarıyı yakından takip ettiğini belirten Enver, Malezya’nın ancak Hamas’a veya İslami Cihad’a destek sağladığının kanıtlanması halinde bu maddeden etkilenebileceğini kaydetti.

Enver, ABD’nin tek taraflı yaptırımlarını kabul etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

İsrail’le diplomatik ilişkisi olmayan Malezya, sıklıkla “iki devletli çözüm”e vurgu yapıyor.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’in “Filistinlilere ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine tepki gösterdiği” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken, Aksa”nın ardından İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne ağır hava bombardımanı başlattı. başlattı.

İsrail, Gazze’den gerçekleştirilen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 30’a yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da 1 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail’in saldırılarında 4 bin 104’ü çocuk, 2 bin 641 kadın olmak üzere 10 bin 22 Filistinli öldürüldü, en az 25 bin kişi de yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 160 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile Kudüs çevresini ve Filistin’e bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. Kızılay, tahliyeye zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu