Ekonomi

Mısır ve AB’den ‘yeşil hidrojen’ anlaşması

Mısır resmi ajansı MENA’da yer alan habere nazaran, Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Kontratı 27. Taraflar Konferansı sırasında Mısır ile AB ortasında “yeşil hidrojen” üretimine yönelik iştirak muahedesi imzalandı.

Haberde, mutabakat zaptına ait ayrıntılara yer verilirken kelam konusu mutabakatın yenilenebilir güce yatırımın artırılması kapsamında gerçekleştirildiği söz edildi.

AB Komitesi Kıdemli Lider Yardımcısı Frans Timmermans, düzenlenen basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yeşil hidrojen ortaklığını geliştirmek için Mısır ile birlikte çalışıyoruz. Çok hızlı değişen ve giderek daha zorlu hale gelen bir dünyada bu adımı atmaktan memnuniyet duyuyoruz” sözlerini kullandı.

100 megavat kapasiteli tesis kurulacak

İmza merasiminde AB Kurulu Kıdemli Lider Yardımcısı Timmermans, AB Mısır Delegasyonu Lideri Büyükelçi Christian Berger ile AB Güç ve İklim Delegesi Takım Simpson da hazır bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 8 Kasım’da yaptığı açıklamada, 100 megavat kapasiteli yeşil hidrojen üretimi için bir tesis kurulması projesinin birinci basamağını başlatacaklarını duyurmuştu.

Mısır, doğalgaz ihracatından elde edilen geliri artırmak maksadıyla ülke içinde doğalgaz tüketimini azaltmayı ve bunun yerine yenilenebilir güç başta olmak üzere çeşitlendirilmiş güç kaynaklarına geçmeyi hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu