Teknoloji

TikTok’tan Mobil Oyun Yayıncılarına “Yeni Çağ” Çağrısı

TikTok, NRG ile yaptığı iş birliği sonrasında yeni bir rapor yayınlayarak mobil oyunculara yönelik “Mobil Oyunda Yeni Bir Çağ” vurgusu yaptı.

Etkinliğini arttırmayı hedefleyen TikTok, mobil dünyadaki tüm alanlara eğilmeye çalışıyor. Mobil oyunlara yönelik NRG (National Research Group) ile ortak bir çalışma gerçekleştiren şirket, oyun yayıncıları ve pazarlama uzmanları için çarpıcı sonuçlara ulaştı. Sektörün mevcut durumu ve geleceğine yönelik açıklamalarda bulunan TikTok, 2024 yılında sektörde 2 milyar oyuncunun yer almasının beklendiğini söyledi. Bu çarpıcı rakamlar, büyük bir sektörün gelişimini sürdüreceğini gösterirken dünyadaki her 4 kişiden 1’inin mobil oyun oynamayı tercih ettiği açıklandı.

Mobil Oyunda Başarı Nasıl Yakalanacak

TikTok’un raporunda mobil dünyada başarılı olmak isteyen şirketler için öneriler de sunuldu. Buna göre 3 kriterin yerine getirilmesi halinde oyunların başarıya ulaşması kolaylaşıyor. Bu 3 etken ise şöyle;

  • Kültürel bağ kurmak
  • Oyuncularla bağ kurmak
  • Topluluk duygusunu teşvik etmek

Yeni oyunlar ve oyun türleriyle yeni nesil oyuncu türünün ortaya çıktığını açıklayan TikTok, bu değişime de ayak uydurularak beklentilere uygun bir çözümün getirilmesi gerektiğini düşünüyor.

TikTok’tan Mobil Oyun Yayıncılarına “Yeni Çağ” Çağrısı

Haftada En Az 7 Saat Oyun Oynanıyor

Rapora göre oyuncuların haftalık oyun oynama süreleri de analiz edildi. Her 3 oyuncudan 2’si haftada en az 7 saat oyun oynuyor. Raporda Yeni Nesil Oyuncu profili olarak tanımlanan oyuncuları iyi anlayan şirketlerin başarıya ulaşabileceğini de açıklayan TikTok, her 3 oyuncudan 1’isinin kendisini anlayan bir oyunu oynamak istediğinin ortaya çıkarıldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu