Haber

Yozgat’ta Otobüs Kazası: 1 Ölü, 18 Yaralı

Yozgat’ta meydana gelen otobüs kazasında 1 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, sabah saatlerinde Kayseri-Yozgat karayolunun Merkez ilçesine bağlı Battal köyü yakınlarında meydana geldi. MK (54) yönetimindeki 05 AFC 103 plakalı Mercedes marka yolcu otobüsü dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle yoldan çıkarak tarlaya devrildi. İlk belirlemelere göre araçta bulunan 19 yolcunun yaralandığı, 4 yolcunun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kaza yerine jandarma, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Yaralılar ambulansla Yozgat Şehir Hastanesi ile Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralı yolculardan 64 yaşındaki Dindar Kelsaka’nın Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralıları hastanelerde ziyaret eden Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Gece saat 03.51’de Mersin’den Amasya istikametine giden yolcu otobüsü Battal köyümüzde tek taraflı olarak yoldan çıkarak kaza yaptı. Kazada doğal olarak bizim de kazamız oldu. Sağlık ekipleri, polis, otobüsteki yolcular, jandarma ve AFAD ekipleri anında müdahale etti.Yaralılarımız hastanelere sevk edildi.Yaralılarımızın bir kısmı Yozgat Şehir Hastanesi’nde, bir kısmı Bozok Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, bir kısmı ise Bozok Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bir kısmı Sorgun Devlet Hastanesi’nde. Tabii yaralı 4 vatandaşımızın kaza anında durumu ağırdı. “Durumu önemli olan bir yolcumuz maalesef Yozgat Bozok Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etmiştir. Hastane. Vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şu anda tedavisi devam eden 18 vatandaşımız var. Bunlardan az önce bahsedildi. Dediğim gibi 3 vatandaşımızın durumu ciddi. “Arkadaşlarımız, sağlık ekibimiz ve üniversite hastanemiz tüm imkanlarıyla, tüm uzman hekimlerimizle yaralılarımızı tedavi etmeye çalışıyorlar” dedi.

Vali Özkan, emniyet kemerlerinin değerine bir kez daha değinerek, yolcuların otobüste kemer takarak seyahat etmelerini diledi. -YOZGAT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu