Ekonomi

ABD kamu borcu ilk kez 31,4 trilyon doları aştı

Kaynak: dünya.com

Amerika Birleşik Devletleri’nin toplam kamu borcu 31.41 trilyon dolara ulaştı. Kongre Bütçe Ofisi tarafından hazırlanan bir rapor, ülkenin artan borç yükünün büyümeyi yavaşlatabileceği ve kriz riskini artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre ülkenin borcu 31.41 trilyon dolara ulaştı.

Toplam kamu borcu 31,41 trilyon ABD dolarına ulaştı, bunun 24,5 trilyon ABD doları kamu borcu ve 6,8 trilyon ABD doları orta düzey devlet borcu.

Söz konusu borç fiyatı bir alarm kaynağı olsa da, ekonomistler artan faiz oranlarının ülkenin artan borç sıkıntısını şiddetlendirebileceğini söylediler.

Borç limiti, Birleşik Devletler hükümetinin sosyal güvenlik ve sağlık yardımları, askeri maaşlar, ulusal borç faizi, vergi iadeleri ve diğer ödemeler dahil olmak üzere mevcut yasal yükümlülüklerini yerine getirmek için ödünç alma yetkisine sahip olduğu toplam para miktarını ifade eder.

Federal hükümetin mevcut borç limiti, geçen Aralık ayında ABD Kongresi tarafından kabul edilen yaklaşık 31,4 trilyon ABD dolarıdır.

Dünyanın en borçlu ülkesi olan ABD’nin toplam kamu borcu Şubat ayında 30 trilyon doları aştıktan sonra ilk kez 31 trilyon doları aştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu