Ekonomi

asla güvenmeyiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “ABD’li iktisatçı Jeremy Rifkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanıdır” dedi.

Bakan Nebati, Kılıçdaroğlu’na hitaben, “Neredeyse bilime kavuşuyoruz ama ithal ekonomi komiserlerine asla güvenmiyoruz. İthal ekonomi komiserlerine güvenenler, makyajlı sunumlarının perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor. Dolu dolu” dedi.

Ülkemizde neler oluyor

Türkiye’nin son 20 yılda mega altyapı yatırımlarını büyük ölçüde tamamladığını vurgulayan Nebati, ülkenin yüksek faizli sıcak para peşinde koşarak değil, üreterek, istihdam yaratarak ve ihracat yaparak kalkınacağına işaret etti. Nebati dedi ki:

“Daha çok yatırıma, daha çok istihdama, daha çok üretime yol açan tüm epistemolojik kırılmalar bizimdir. Öte yandan, bir an önce mevcut epistemolojinizden kopmanız ve ulusal çıkarlarımızla barışmanız gerektiği açıktır. vizyon adı altında anlattığınız ithal masallarla insanı uyutuyor, Türk Yüzyılına doğru, hakikatle, inançla ve kararlı adımlarla ilerleyen ülkemizde bakın neler oluyor:

– Makine teçhizat yatırımlarındaki kesintisiz artış 12 çeyrektir devam ediyor.

– İstihdam 31 milyon kişi ile tarihi bir zirveye ulaştı.

– Sanayinin milli gelir içindeki payı artıyor.

-Ülke tarihimizde ilk kez ihracat 250 milyar doları aştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu