Haber

“Ev hanımları için ek iş” vaadiyle dolandırıcılığa 21 gözaltı

İzmir merkezli 7 vilayette düzenlenen operasyonda internette “ev hanımları için ek iş” ilanları vererek başvuranları dolandırdıkları suçlamasıyla 21 kişi yakalandı.

İzmir Siber Hatalarla Çaba Şube Müdürlüğü takımları, internette “ev hanımları için ek iş”, “evde sabun paketleme” üzere ilanlar ve sitelerle dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Araştırma sonucu siteler ve reklamları tıklayıp yabancı uyruklular ismine kayıtlı cep telefonu numaralarına bildiri göndererek müracaat yapan mağdurlardan “sigorta, kargo, sipariş, dosya ve vergi ücreti” istendiği belirlendi.

Başvuranlardan banka hesap numarasına para göndermelerini isteyen şüphelilerin inandırıcı olmak için de çeşitli bakanlıkların logolarını kullandıkları, geçersiz şirket isimleriyle vergi levhası, evrak ve görseller kullandıkları tespit edildi.

Soruşturma doğrultusunda polis grupları, İzmir, Adana, Antalya, Hatay, Kastamonu, Mersin ve Van’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların, önemli bölümü ev kadınları olmak üzere 500’e yakın kişiyi yaklaşık 4 milyon 500 bin lira dolandırdığı kaydedildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki süreci sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu