Haber

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Açıkladı

DÜZGÜN Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı merak konusu olurken, siyasi lobiler de harekete geçti. İYİ Parti, Ankara’ya aday olarak eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını yapan Cengiz Topel Yıldırım’ı aday gösterdi.

AKŞENER VE YILDIRIM UZLAŞTI

Kulislerden edinilen bilgiye göre, adayların isimleri üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda geçen hafta yürütülen görüşmelerin ardından Cengiz Topel Yıldırım, UYGUN Genel Başkanı Meral Akşener ile son kez görüşerek uzlaşmaya vardı.

Cengiz Topel Yıldırım

ÇARŞAMBA GÜNÜ KAMUOYUNA TANITILACAK

Bir dönem CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını da yapan Yıldırım’ın, 24 Ocak Çarşamba günü UYGUN Parti Genel Merkezi’nde düzenlenecek törenle kamuoyuna tanıtılması bekleniyor.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, 1964 yılında Nevşehir Kozaklı’da doğmuş olmasına rağmen tüm yaşamını Ankara’da geçirmiş bir isimdir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu ve bir anlamda Mülkiyeli olan Yıldırım, Ankaragücü ile başkentin gündemine çıktı. Ankaragücü yönetiminde eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in takımına karşı verdiği mücadeleyle gündeme geldi. Onun yönetimi Gökçek’e karşı kazandı.

Cengiz Topel Yıldırım ve Kemal Kılıçdaroğlu

Daha sonra Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimlerine katılmasıyla tekrar sahneye çıktı. ATO, daha sonra FETÖ ekibi olarak anılacak isimlerle de mücadele etti. Mevcut ATO Lideri Gürsel Baran’ın seçimleri kazanmasına destek verdi.

Daha sonra yerel seçimler öncesinde siyasete yöneldi ve CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda adı yoğun bir şekilde anılmaya başlandı. Bir süredir adaylığının kesinleştiğine dair bilgiler olmasına rağmen aday olmadı ve ilçeler için yapılan teklifleri kabul etmedi. Uzun süre CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başdanışmanı” olan Yıldırım, özellikle İç Anadolu bölgesinde çalıştı. Aynı zamanda iş adamı olan Yıldırım, genel siyasetle değil yerel siyasetle ilgilendiğini her fırsatta dile getirdi.

muradiye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu