Haber

Malta’da öldürülen Pelin’in annesi, katille yüz yüze geldiği duruşmayı anlattı.

MALTA’da araç çarparak hayatını kaybeden 30 yaşındaki Pelin Kaya’nın Jeremie Camilleri tarafından öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmaya katılan anne Çiçek Kaya, yaşananları anlattı. Kaya, “O ortam anneye zulümdür. Bir annenin çocuğunu katleden bir katille karşı karşıya gelmesi çok kötüydü. Onunla yüz yüze geldim. Yaptığını itiraf ediyor ve gururlu.” Akli dengesi yerinde, sizi önünde nasıl gücendireceğini biliyor.Mahkemeden sonra “Kızımın masasından 2 kalem ve yapıştırıcı aldım. Elinde parmak izi olduğu için getirdim ve onları hayatım boyunca saklayacağım” dedi.

Türk mimar Pelin Kaya’yı aracıyla ezen Fransız-Malta vatandaşı Jeremie Camilleri’nin 18 Ocak’ta Malta’da yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Pelin Kaya’nın Türkiye’den gelen annesi Çiçek Kaya, amcası Aykan Ceylan ve kardeşi Derya Kaya da Camilleri hakkında cinayet, yaralama, üçüncü şahısların malına kasten zarar verme, polise direnme, ve pervasız ve tehlikeli sürüş. takip etti. Camilleri’nin gözaltına alındığı sırada Anne Kaya, “Ünlü olmak istiyorum. Televizyona çıkmak istiyorum. Ben psikopatım, bununla da gurur duyuyorum” dedi. dedi. Duruşmanın ardından kızı Pelin’in çizim yapmak için kullandığı kalemleri Türkiye’ye getiren Anne Kaya, duruşma günü ve sonrasını anlattı. Kaya’nın hayatını kaybettiği ve Camilleri’nin yargılandığı olayın üçüncü duruşması 9 Şubat’ta görülecek.

“KELEPÇESİ YOKTU”

Duruşmayı anlatan anne Çiçek Kaya, “O ortam anneye zulüm. , Çocuğumun katili cezasını çeksin diye sabrettim.Savcı hareketle ilgili çok konuşup anlattı.Ve tavrından çocuğumun kusursuz olduğunu anlıyorsunuz.Kızımın telefon kayıtlarına baktılar, onu öldürdüğünü anladılar. hiçbir ilgisi yok, onlar bilmiyor.Arkasına dönüp kendini vuruyor.Olaydan sonra gazetecilerin çağrılması için bağırıyor.Yaptığını itiraf ediyor ve bununla gurur duyuyor. akli dengesi yerinde, seni karşında nasıl gücendireceğini biliyor, akli dengesi olmadığını asla kabul etmeyeceğim, çok rahattı, kelepçesi yoktu, elini sağ elinin arkasına koydu, sola bakarak oturdu ve maltaca bilip bilmediğini sordu. tercüman verdiler. İngilizce konuşmasını istemiyordu. Polisler duyuldu. Çok güzel anlattılar’ dedi. ELİMDE İZ VAR ÖMÜR BOYU TUTACAĞIM”

Kızının çalıştığı ofise giden Anne Kaya, Pelin’in resim çizerken kullandığı kalemleri Türkiye’ye getirdiğini belirterek, “Orada çok farklı kurallar var. Mahkeme kendisini savunan avukata gittikten sonra ‘Ben’ dedim. anneyim katili savunmaya hakkınız yok avukat kaçtı beni anladı mı bilmiyorum pelin’in iş yerine gittim vurulduğu yere gittim gezdiği yerleri gördüm .İşyerinden kalemlerini aldım.Başka anneler ağlamasın,bir anne ile bir katilin göz göze gelmesinin ne demek olduğunu anneler anlar.Onun masasında, arkadaşlarının masasında gördüm.Annesi ne isterse alabilirim dedi. , bu yüzden 2 kalem ve yapıştırıcı aldım. Elinde parmak izi olduğu için getirdim, ömür boyu saklayacağım” dedi.

– İstanbulhaber-tekman.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu