Haber

Meclis’te tartışma başladı, cumhurbaşkanlığı makamında yumruklar konuştu

Mecliste tartışma başladı, liderin makam odasında yumruklar konuştu

İYİ Parti’li meclis üyeleri ile AK Partili belediye başkanı arasında önce tartıştı, ardından arbede çıktı.

ANTALYA – Antalya’nın Aksu ilçesi ortasında Belediye Başkanı Halil Şahin ile Alâ Party Küme Sözcüsü Ramazan İtina arasında başlayan tartışmanın ardından arbede çıktı. UYGUN Partililerle AK Partili meclis üyeleri arasında yumruklu kavga çıktı. Kavga, diğer partililerin devreye girmesiyle sona erdi.

Aksu Belediye Meclis Toplantısında 6’ncı gündem maddesi görüşülürken ÂLÂ Parti Küme Sözcüsü Ramazan İtina ile Belediye Başkanı Halil Şahin arasında tartışma çıktı. Tartışmaya YETER Partisi Milletvekili Nevzat Akcan da katıldı. Tartışma büyüyünce Önder Şahin, güvenlik görevlilerine Ramazan İtina ve Nevzat Akcan’ı dışarı çıkarmalarını emretti. İki isim, güvenlik görevlileri eşliğinde toplantı salonundan çıkarıldı. Tartışmanın ardından aralarında Aksu İlçe Başkanı Recep Bal ve İyi Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karaca’nın da bulunduğu kalabalık Başkan Şahin’in makamına geldi. Burada da süregelen tartışma önce arbedeye, ardından yumruk yumruğa kavgaya dönüştü. Diğer partililerin öne çıkması ve Alâ Parti kümesinin görevi bırakmasıyla kargaşa sona erdi.

“27 kişi göreve geldi”

Olayla ilgili açıklama yapan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Grup Sözcüsü Ramazan İhtimam meclisteki konuşmamızı yarıda kesti. Biz de dışarı çıkmasını istedik. Kendisine hakaret etti. Toplantıdan sonra 27 kişi ofise geldi. .Ne olduğunu anlayamadık.Otursunlar dedik.Sonra bir patlama oldu.Bir de büyük Parti İl Başkanı vardı.’Hesap vermeye geldik’ dediler. Yaptıkları eylem popüler değil. İl Başkanı’nın bu şekilde gelmesi iyi değil. Gündeme gelmeye çalışıyorlar. Her şey dikkate alınmış. Gerisini biz takip edeceğiz. Ben de geleceğim.” söz konusu.

“Demokrasi kültürümüzle bağdaşmayan olaylar yaşandı”

İYİ Parti İl Başkanı Vahdet Afşin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Tasvip etmediğimiz, demokrasi kültürümüzle bağdaşmayan olaylar yaşandı. Belediye meclis toplantısında gündemin 6. maddesi olan kültürel Çalkaya Mahallesi’nde yapılması planlanan merkezin inşaat önünden kiralanması önerildi.” Grup Başkanımız Ramazan Özen, konuyla ilgili Belediye Başkanı Halil Şahin’e sorular yöneltti. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, demokrasi kültürüne yakışmayan bir tavırla yanıt verdi. Ardından meclis üyelerimiz Ramazan İhtimam ve Nevzat Akcan zabıtaya sevk edildi. Arkadaşlarımız, görevliler sıkıntıya düşmesin diye gönüllü olarak salondan ayrıldı. Yaşanan sorunla ilgili olarak ilçe teşkilatımız meclis ve idare meclisi üyelerimizle birlikte Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i ziyaret etmek istedik. Önder Bey aleyhimizde yaptığı konuşmalarla çevresindekileri kışkırtmış ve üzerimize saldırmalarına sebep olmuştur.

habergemlik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu