Teknoloji

Mozilla CEO’su Mitchelle Baker istifa etti

Mozilla CEO’su Mitchelle Baker, şirketin resmi blog sayfasında yayınlanan bir yazıyla şirketteki görevinden ayrıldığını duyurdu.

2020 yılında Mozilla Corporation’ın CEO’su olarak göreve başlayan Mitchelle Baker, kendi imzasını taşıyan bir mektupla görevinden ayrıldığını duyurdu. Yaptığı açıklamada Mozilla’da 25 yılı geride bıraktığını belirten Mitchelle Baker, gelecekte şirketin Mozilla Corporation’ın İcra Komitesi Lideri olarak görev yapacağı açıklandı. Ayrılığın ardından şirketin yeni CEO’su belli oldu.

Mozilla CEO’su Mitchelle Baker istifa etti

Mozilla’nın Yeni CEO’su Laura Chambers

“Mozilla’da geçirdiğim 25 yıl boyunca pek çok şapka taktım ve bu hamle, önümüzdeki zorluklara odaklanmamızı ve liderliğimizi düzene koyma arzusundan kaynaklanıyor. Mozilla işini dönüşüm süreci boyunca yönetiyorum ve aynı zamanda Mozilla’nın daha geniş misyonuna da liderlik ediyorum. “Her iki çabanın da adanmış tam zamanlı liderliğe ihtiyaç duyduğu açıkça ortaya çıktı.” Ayrılığın nedenlerini açıklayan Baker, görevi 3 yıldır şirkette yönetim kurulu üyesi olan Laura Chambers’ın üstleneceğini söyledi. Odalar; Airbnb, Paypal, Ebay ve Willow Innovations gibi önemli ve uluslararası şirketlerin CEO’su olarak görevine devam etti. Bu nedenle Mitchelle Baker’ın yerine atanması sürpriz olmadı.

“Şirketimizin 2 Ana Hedefi Var”

Mitchelle Baker, yaptığı açıklamada şirketin iki önemli hedefi olduğunu belirterek, Laura Chambers’ın bu iki göreve odaklanacağını söyledi. Resmi açıklamaya göre şirketin amaçları şöyle;

  • Şirketin vizyonunu geliştirmek ve kurumsal strateji ile ürün stratejisini vizyonla uyumlu hale getirmek.
  • Firefox gibi temel ürünleri iki katına çıkarmak ve pazara yeni ilgi çekici ürünler sunmak için yetenekleri ve inovasyon hattını geliştirmek.

“Mozilla’ya katılan, bizi destekleyen, cesaretlendiren ve benzer hedefler doğrultusunda çalışan herkese teşekkür ederiz. Bağlılığınız Mozilla’nın etkisinin ve başarısının arkasındaki itici güçtür. Yenilik, işbirliği ve sürekli başarı ile dolu bir gelecek için çağrıda bulunuyoruz!” Sözlerini şu sözlerle bitiren Mitchelle Baker, şu sözlerle Mozilla’ya veda etti.

hacibektashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu