Haber

Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığına Atanması Özel Sektör Çalışanlarına Yükselme Umudu Sağladı

Son yıllarda enflasyonla birlikte artan, bankaların kampanyalarının birbirini takip ettiği promosyonlarda yeni umut! Emekliler ve memurların alabileceği promosyonların özel sektör çalışanlarına da verilmesini sağlamak amacıyla yayınlanacak yazıda gözler CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’e çevrildi.

Hatta emeklilerin ve memurların son yıllarda aldıkları 7-8 bin liradan 40 bin liraya kadar değişen promosyonların kurum ve bankalara göre değişiklik gösterdiğini bile duyuyoruz.

Özel sektörün banka promosyonu almasına ilişkin yasa tasarısı yaklaşık bir yıldır Meclis’te bekliyor.

CHP’nin başına geçmeye hazırlanan Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle birlikte gözler yasa teklifine çevrildi. Çünkü CHP bu teklifi sunmuştu ve Özgür Özel de hazırlıklarının başındaydı.

Terfi yasasını Kasım 2022’de Meclis’ten geçiren AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir de desteklerken, işçi sınıfı yılda bir terfi almayı ve bunu enflasyonla artırmayı umuyor.

Memurlar ve emekliler maaş hesaplarına ilişkin olarak bankaların sözleşmelerinde ödedikleri promosyonları alırken, özel sektörde çok az firmanın çalışanlarına bu promosyonu ödediği bilinmektedir.

Özgür Özel, CHP’nin Meclis’e sunduğu terfilerin çalışanlara doğrudan ödenmesine ilişkin yasa tasarısı için Kasım 2022’de Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

“Maaşı bankaya yatırılan herkes terfisini de bankadan alacaktır” diyen Özel, FOX TV yayınına da katılarak özel departman çalışanlarına yönelik tanıtım açıklamaları yaptı.

FOX Haber’in son haberine göre üzerinden 1 yıl geçti ancak yasa tasarısı hâlâ Meclis’te bekliyor. Özgür Özel, CHP Genel Başkanı seçildiğinde yine çalışanların umudu oldu.

haberbesikduzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu