Ekonomi

Sözleşmeye takım düzenlemesinin detayları belli oldu

AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, sözleşmelilere yönelik takım düzenlemesinin Meclis’te olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın açıklamalarından başlıklar;

Kamu personeline sözleşmeli personeller başvuru yapsalar dahi atanacak. Tasarı bugün TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Cumhur İttifakı olarak genel kanun tasarısını yapma misyonunu yerine getirdik. Önümüzdeki hafta bugünden itibaren 48 saat içinde ilgili kurullara havale edilecek ve komite gündeminin görüşülmesi gerekiyor.

Önümüzdeki hafta Pazartesi veya Salı günü bu tasarıyı yasalaştırmayı planlıyoruz. Bu teklifin 458 bin kişiye hayırlı olmasını diliyorum. 2005 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında düzenlemeler yapıyoruz. 657.

Bunu tamamen 657 Sayılı Kanunun 4B yönüne uygun olarak gerçekleştirdik.

Uzman çavuşlukla ilgili bir kanun var, bu kanunla ilgili bir yönetmelik var, sınava tabi tutulmaksızın belli bir süre uzman çavuş olarak çalışanlar için, önce başvurdukları kurumlarla ve ihtiyaç olması halinde , memur olma hakkının kazanılmasına yönelik bir düzenleme var, bu düzenleme devam ediyor.

3+1 modeline belediye çalışanını da dahil ediyoruz.

Sözleşmeli işçinin nasıl istihdam edileceğine ilişkin düzenlemeler bulunmaktadır. Bunu geçenler memur takımında devam edecek. Sözleşmeli işçilerin katılım garantisi, terfi fırsatları ve imza yetkisi yoktu. Memur statüsüne girecekleri için bu imkanlardan yararlanacaklar.

Sözleşmeli olarak çalışan kamu çalışanları 1 ay içinde başvurmaları halinde atanacak.

EYT YÖNETMELİĞİ MECLİS’E NE ZAMAN GELECEK?

EYT ile ilgili geçen hafta Sayın Bakanımız açıklamıştı. Bitirdik dedi, şimdi Yüce Meclis’te takdir ediliyor. Geçen hafta memur ve emeklilere zam yasası çıktı. Bu haftaydı. Keşke bunu geçen hafta bitirmiş olsaydık, Pazar günü herkes yüzde 30 zam alacaktı. Biz o kanunun düzenlemesini yapmasaydık zam 16.48, memur dışındakilere ise 15.40 zam yapılacaktı. Yüzde 30’un uygulanmasıyla ilgili hukuk devleti bizdeydi, onlar değil. Yasayı cuma günü hayata geçirmiş olsaydık pazar günü herkesin hesabına geçecekti. 15’inde yetişme şansı yok gibi görünüyor. Sistem zaman alabilir. Gelecek hafta Cuma gününe kadar ertelenebilir. Bunu önümüzdeki hafta tartışmayı planlıyoruz. 11 öğe. Sonra Uludağ Bölge Başkanlığı ile ilgili kanun teklifi var, uluslararası sözleşmeler var.

Enerji ve Sanayi Bakanlığı’nın OSB’lerle ilgili düzenlemeleri var. Odaların birleşmesi ile ilgili düzenlemelerin ardından EYT ile ilgili çalışmalar teknik açıdan belli bir süre alacaktır. Bakanlığımız bu konuyu henüz bizimle konuşmadı ve muhtemelen kanun tekniğine uygun çalışacaklar. EYT ile ilgili işi bitireceğiz ama bizden tarih istemeyin. Muhalefet 20 kişi ile Meclis’i bloke edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu