Haber

Zelenskiy, Polonya Devlet Başkanı Duda ile görüştü

– Zelenskiy, Polonya Devlet Başkanı Duda ile görüştü

ABD’den sonra Polonya’da Zelensky

VARŞOVA – Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD ziyareti sonrası geldiği Polonya’da Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, 24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşının ardından dün ilk yurt dışı ziyaretini ABD’ye yaptı. Zelenskiy, Ukrayna’ya dönüş yolculuğunda kendisini Kiev’e götürecek uçağa Rzeszow şehrinden bindirildi. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya geldiği güneydoğu Polonya’da. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Zelenskiy, kendisinin ve Duda’nın topyekun savaş nedeniyle tarihi zorluklar getiren 2022 yılını özetlediklerini, geleceğe yönelik stratejik planlarını, ikili ilişkileri ve uluslararası arenadaki etkileşimlerini ele aldıklarını söyledi. 2023 yılı için seviyeyi yükseltti ve Polonya’ya sarsılmaz ve güçlü desteği için teşekkür etti.

Trenle Polonya’nın Przemysl kentine, oradan da arabayla Rzeszow-Jasionk Havalimanı’na ulaşan Zelenskiy, kendisini bekleyen ABD askeri uçağı Boeing C-40 Clipper ile ABD’nin başkenti Washington DC’ye uçtu. Dün ABD Lideri Joe Biden ile görüşmesinin ardından ABD Kongresi’nde konuşma yapan Zelenskiy, Air Force 2 uçağıyla öğleden sonra Polonya’ya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu